lördag 3 april 2010

Björnarna har vaknat

En, till en början, ganska ödslig Nöjesfabriken har fyllts upp. Värmlänningarna, som kommit från alla håll och kanter, har hittat sin knutpunkt; Stora Scenen. Teddybears ska strax gå på och det är tryck på golvet.

Mitt i soppan av flera elektroniska smaskigheter spelas Get Mama A House som många Svenssons hemma i TV-soffan stiftat bekantskap med. Vid det här läget gungar Nöjesfabriken. Teddybears spelning är som ett påskägg. Utsidan är snygg; ljudet och ljuset ger ett snyggt helhetsintryck och bjuder på grymma variationer. Massor med godsaker finns att hitta inuti detta färgklädda påskägg. Däribland finns Rodde från Infinite Mass och Swing-fly. De höjer trycket med låtar som Hey Boy och Cobrastyle.

Little Stereo, Different Sound, Glow In The Dark och Tek It Down är några av pärlorna på snöret som en efter en väntar på att få avlösa varandra. Rocket Scientist överraskar med sitt sätt att överträffa studioversionen. Det här är galet bra. Punkrocker avslutar Teddybears spelning och pulsen är på max.

Spelningen, som inte bjöd allt för mycket mellansnack, var en således perfekt avslutning på Det Stora Kalaset. Om det det här var första och sista gången för DSK är oklart, men björnhuvuden kommer vi garanterat få se i framtiden; Det är sommar på väg, björnarna har vaknat och för mig blir det Arvikafestivalen nästa!

Text: Andrea Brask

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar