fredag 2 april 2010

Timo Räisänen-en underskattad live artist

Sist jag såg Timo Räisänen var en solig fredag i augusti på Flamingo scenen under förra årets Way Out West. Den här gången är det inomhus och det är nästan så jag vågar säga att det är snäppet bättre. Golvet vid Stora Scenen fylls snabbt och än så länge är det den spelningen som haft högst publiksiffra under dagarna. Timo & Co verkar vara ett utav dragplåstren här i Karlstad.

Han bjuder på sina höga toner, snygga övergångar mellan down- och uptempo spår och den traditionella Timo-inlevelsen sitter i. Likaså varvningarna mellan det nya och det gamla går inte att klaga på. Det var ett tag sen Timo hade nytt material och hans sätt att presentera sina låtar från det nya albumet The Anatomy of Timo Räisänen är enkelt och bra. Dansstegen som uppstår ute på golvet är nästan i klass med de man kunde se igår under SMKs spelning.

Avslutningsvis spelades ”Sweet Marie” och ”My Valentine”. Dessa låtar är två måsten i setlistan för att det ska bli en fullkommen Timo-kväll, vilket det också blev här under Det Stora Kalaset i Karlstad.

Text och foto: Andrea Brask

3 kommentarer:

  1. Det är du som har underskattat Timo. Alla andra har redan vetat att han är bra live sedan typ 2006.

    SvaraRadera
  2. Enligt Dangers myspace ska de till Arvika!

    SvaraRadera