onsdag 27 januari 2010

De har bokat bäst!

Nu är det slutet av januari, kylan ligger kvar men drömmarna om festivallivet blir allt fler och bilderna blir allt klarare. För att se vad de svenska festivalerna verkligen har åstadkommit med ungefär 5 månader kvar tills de första festivalerna går av stapeln så listar jag de 15 svenska festivaler som bokat bäst. Varje vecka kommer en lista presenteras.

  1. Sonisphere - Iron Maiden, Mötley Crüe, Heaven & Hell, Anthrax, Iggy Pop, Alice Cooper, Slayer. Behöver jag verkligen förklara mig mer? Starkt startfält för hårdrocksfantasten.
  2. Metaltown - Rammstein och In Flames lär få varenda metalälskare att vallfärda till Göteborg i sommar. De vann den hårda dragkampen om Rammstein, bandet som så många festivaler ville ha.
  3. Arvika - In Flames, Kent, Babyshambles. Det är tre stora akter som drar mycket folk, inget snack om saken.
  4. Siesta! - Thåström, Bob Hund, Mew, Dead Prez och Mustasch. Siesta är med i gamet helt klart.
  5. Peace and Love - Kent, NOFX, Mew och D-A-D. Det är ganska bra, men det känns som att de bokade lite bättre förra året.
  6. Emmaboda - Cut Copy, Crystal Castles, Crookers. Emmaboda är just nu paradiset för electropopparen.
  7. Way Out West - Pavement och Girls. Pavement det klassiksa indiebandet som återförenas och kommer bli en snackis och så har man bandet som gjorde ett utav 2009 års finaste album.
  8. Sweden Rock - Bachman Turner, Nazareth, Opeth, Danzig, W.A.S.P. Inte de där stora namnen än men de lär fånga upp något snart. De har ett brett och starkt mellan creddigt startfält.
  9. Yran - Lars Winnerbäck och Kent på samma festival blir alltid en publiksuccé. Mycket svenskt men starkt startfält.
  10. House of Metal - Lamb og God, Behemoth, Job For a Cowboy, August burns red och dead by april. Hårt som satan.
  11. Rockweekend - Deep Purple och Saxon intar Rockweekend i år.
  12. Getaway - Motorhead, Europe, Mustasch, Decide. Starkt startfält för en nykomling. Dock är det band vi ser varje år till och med flera gånger per år i vissa fall.
  13. Putte i Parken - Takida, Teddybears, The Haunted och Hoffmaestro. Mycket svenskt, saknar fortfarande de där riktigt stora bokningarna som Kent och Lars Winnerbäck, men även internationella mellanstora akter.
  14. Hulstfred - Kent kommer till Hultsfred. Där under finns det Shout Out Louds, Maskinen och Hästpojken, men även Yacht. Tro mig Hultsfred kommer klättra på listan.
  15. Popadelica - The Sounds, Timo, Kissaway Trail. Ganska fin line up.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar