söndag 24 januari 2010

Intervju 1.


"Jag drömmer om ett mellanstort amerikanskt band,...."
Nu är det premiär för en stor nyhet här i bloggen. Glöm rykten och musiktips för ett litet tag. Den nya serien är en rad olika intervjuer och först ut är Håkan Durmer som jobbar med Hultsfredfestivalen. Alla ni som hänger på Hultsfreds forum känner igen Håkan från den berömda "fråga Håkan tråden". Nu är det Festivalryktens tur att få svar på lite frågor.

Turerna kring Hultsfredfestivalens existens gick på högvarv hos media efter sommarens festival. Hur står det till med Hulstfredfestivalen, har de ekonomiska problemen löst sig?

Jo tack, festivalen mår bra. Vi hittade en riktig bra lösning tillsammans med kommunen, som gör att festivalens framtid är tryggad. Jag ska inte tråka ut någon genom att gå in på trist detaljnivå. Det viktiga är att alla besökare kommer att få den festival som dom förtjänar även i år och nästa år och året efter det och...ja - ni fattar.

Media vinklar ju som de tycker ibland, har de gett läsarna en rättvis av situationen eller har de överdrivit ?

Media är ju media. Och dom ska ju sälja sina tidningar också. Så jag kan ha en förståelse för att dom vinklar och vrider på saker. Men det är ju lite tråkigt när det basuneras ut att vi har gått i konkurs och att det aldrig mer kommer hända något kul i Hultsfred, när det inte har varit sant. Hade dem brytt sig om att ringa och fråga hade de kunnat fått lite mer nyanserade uppgifter.

Men vad fan - det där är överspelat. Nu är det full fart framåt. Ingen idé att sitta här och tjura över sånt.

Efter alla tråkigheter, är ni äntligen tillbaka. Kent kommer och nu är äntligen biljetterna släppta. Hur känns det ?

Det känns riktigt, riktigt kul. Nu börjar den roliga delen av året. Härifrån och till dess att dom sista camparna plockat ner sina saker är det riktigt roligt att bo i Hultsfred. Nu ska bandsläppen och nyheterna dugga tätt.

Vad kan man förvänta sig av Hultsfred X ? Några stora nyheter och förändringar ni vill avslöja?

Grundkonceptet kommer vara det samma - vi kommer ha ett gäng scener och på dom kommer en massa bra artister att spela. men vi har funderat mycket kring hur vi kan skapa en bättre, roligare och mäktigare upplevelse. Och där har vi massvis med idéer, som vi bara väntar på att få sjösätta. Det kommer dyka upp en del överraskningar här framöver.

Arvikafestivalen pratar om drömbokningar, har ni också drömbokningar och om, vilka?

Nja. Eller det är klart att vi har. Men dom skiftar från år till år. Varje år har man ju några nya favoriter. Och då vill man inget hellre än att få se dom live. Sen kan det variera. Ibland är drömbokningen världens fetaste headliner och ibland drömmer man om att får göra den första Sverigespelningen med världens minsta indieband, som ingen hört talas om än. Just nu drömmer jag om ett mellanstort amerikanskt band, som vi jobbar stenhårt på att få till. Hoppas verkligen att dom dyker upp på festivalen i sommar.

Varför ska man besöka er i sommar ?

Bortsett från att vi håller på och jobbar på ett riktigt starkt program, så kommer årets festival att bli riktigt jävla rolig. Det kommer hända massvis med konstiga grejer, som man bara inte vill missa. Det blir festival på riktigt och inte bara en massa spelningar under en kort tid.

Jag tackar Håkan Durmer för svaren och hoppas ni läsare uppskattade mitt nya initiativ och att det gett mersmak.


2 kommentarer:

  1. Hejsan!

    Uppskattar denna blogg väldigt mycket.
    Jag heter David Arkhult och håller på att starta upp ett väldigt spännande projekt som jag skulle vilja ha med dig på, kontakta mig på antingen 070-7767661 eller davidarkhult@hotmail.com så berättar jag med om detta projekt.

    mvh/David

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket David! Jag har skickat iväg ett mail till dig.

    // Magnus

    SvaraRadera