söndag 31 januari 2010

Green Day till Sverige?

Många av er har säkerligen uppmärksammat att Green Day ska ut på vägarna i sommar. Men frågan om det blir ett Sverige stopp återstår. De lirar belgiska Rock Werchter som i år bokat snuskigt bra ( Muse, Rammstein, Pearl Jam, och Green Day). Den belgiska festivalen går av stapeln samma helg som Roskilde och svenska Peace and Love. Dock är jag övertygad om att Green Day inte kommer lira Roskilde, eftersom Green Day besöker den danska festivalen Skive i början av juni. Med största sannolikhet är den bokningen exklusiv, och då öppnar det även upp för norska Hovefestivalen och svenska Peace and Love. Det vore ju jäkligt otaktiskt av Skive att inte boka dem exklusiva. På pappret är Skive betydligt starkare än Roskilde just nu, och det kommer ett inlägg om det senare!

Norska Hovefestivalen bokar alltid stora band och ja de har bokat band inom rock/emo genren förr. My Chemical Romance lirade för några år sedan, och jag har hört att Green Day skulle vara någon form av drömbokning för Peace and Love. Green Day känns lite som 2010 års bomb.

Green Day är en av de bästa tänkbara headliner materialen för festivalsommaren 2010. Men frågan om någon svensk festival har råd?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar