söndag 7 mars 2010

Arvika är med i gamet.

det är 8:e mars, det är bandsläpp, det är Arvika. Jag var inte helt fel ute när jag gissade banden till dagens bandsläpp. 3 rätt blev det (Robyn, Simian Mobile Disco och JJ). I dagens slapp hittar vi Robyn, danska Volbeat, brittiska Simian Mobile Disco, syntharna Nitzer Ebb, australiens popdrottning Lenka, amerikanska dum dum girls, svenska JJ, Anna von hausswolff, Makthaverskan och Steso Song.

Ett rätt stabilt släpp, men kollar man efter så är det ganska imponerande då fyra av bokningarna är exklusiva: danska Volbeat, Simian Mobile Disco, Lenka och dum dum girls. Det visar vilken bredd Arvika bjuder på i år och det är extra roligt med fler utländska bokningar. Äntligen bjuder man syntharna på något lite större igen. Nitzer Ebb agerade ju förband åt Depeche Mode under deras spelningar i Sverige nu i januari och har dessutom släppt sin första platta på över 15 år.

Kent, In Flames, Babyshambles, Volbeat, Robyn, Regina Spektor, Simian Mobile Disco, Nitzer Ebb och Teddybears. Skaran av stora intressanta band, säger bara vilken bredd som finns på Arvika i år.

Vad tycker du om Arvikas bandsläpp ?

28 kommentarer:

  1. Sugigt släpp. Volbeat? Nej, i år blir det inte Arvika för mig. Riktigt tunn lineup. Enda schyssta är Robyn.

    SvaraRadera
  2. simian är ju rätt ok o twelves , men emmaboda äger ändå electron,, fast det blir nog båda

    SvaraRadera
  3. Grymt släpp. Robyn är fantastisk, Simian är galet och JJ gör en av bara två spelningar på Arvika - sweet!

    Jag tror Arvika kommer äga Emmaboda när sommaren är här!

    SvaraRadera
  4. ok med JJ å robyn m. annars ligger Arvika långt efter de andra. finns ingen riktig headline överhuvudtaget. arvika e tyvärr inte en av de intressanta festivalerna i år. trist.
    peace and love känns mer kreativt å spännande i sina bokningar, även putte i parken, siesta å hultsfred.

    SvaraRadera
  5. hahahahaha emmaboda har ju allt inom electro vad har arvika takida o wolbeat fyfan man kan ju bli avtänd för mindre.

    SvaraRadera
  6. hahahahaha. Peace and love kreativa i sina bokningar!???? Lägg av. Alice in chains, europe, D-A-D etc.. Vad är kreativt i det? Trötta gamla bokningar precis som vanligt.

    SvaraRadera
  7. då de utlovade en headliner så väntade jag mig något stort men icke.
    P&L utlovar däremot ett stort släpp i veckan!

    SvaraRadera
  8. Volbeat är grymt stort i metalgenren!
    Robyn är grymt stort i electropopgenren!
    Simian Mobile Disco är grymt stort i dansgenren!
    JJ är grymt stort i indiegenren!
    Nitzer Ebb är grymt stort i synthgenren!

    Så visst faan var det stort!

    SvaraRadera
  9. Fattar inte varför folk jämför Peace and love och Arvika. Arvika är en pluttfestival i sverige, peace and love är giganten. Dubbelt så stora som arvika i somras. säger rätt mycket. båda festivalerna är bra men enorm storleksskillnad på dem.

    Bland de mindre festivalerna i sverige så är nog Siesta och Putte i parken på väg att ta över arvikas roll.
    Peace and love suger också mycket av arvikas publik i dag tror jag. känner många som åker till P&L numera och hoppar över arvika.

    Om inte Arvika passar sig så är de på väg in fällan "ingen identitet längre" = publiken känner inte igen sig = trovärdighetsproblem.

    Sweden Rock, Peace and Love och way out west är dock trovärdiga och kör det alltid gjort. de är bra koncept från början. Och publiken kommer i hordar.

    SvaraRadera
  10. Vafan vilket fattigt släpp av arvika i dag. Var det här allt som de skröt om att de skulle släppa?! Blir riktigt orolig nu, Arvika ligger fan sämst till av alla festivalerna på bokningar nu.

    SvaraRadera
  11. Ja Arvika håller helt på att förlora sin identitet..

    Fast på vilket sätt har P&L en identitet? haha
    Putte i Parken verkar vara P&L lillebror.

    SvaraRadera
  12. du som jämförde Arvika o PL förra sommarn ligger lite bakom flötet,får man fråga vad PL hade som var dubbelt så stort som Nine Inch Nails, Korn, Röyksopp och Depeche Mode. I vanliga fall har nog Pl en starkare och bredare line up än Arivka, men arivkas lineup förra året var något av de bästa jag sett i festivalseverige!

    SvaraRadera
  13. Haa ha skön beef! Alla fattar väl att P&L måste varit bättre som sålde sjukt mycket mer biljetts än alla förra sommaren? Nåt annat är ju bara skitsnack. Så här tror jag festivalerna blir i sommar publikmässigt av de större festivalerna:

    1. Sonisphere el. Peace & Love
    2. Peace & Love el. Sonisphere
    3. Sweden Rock
    4. Way out west
    5. Metaltown
    6. Storsjöyran


    De mindre festivalerna:
    1. Rockweekend
    2. Hultsfred
    3. Arvika

    SvaraRadera
  14. Fast det är väl inte bevis på att man var bäst bara för att man sålde flest biljetter. Det kan ju varit sjukt dåligt på plats (något jag personligen tyckte p&l var) så det gäller ju att få tillbaka alla besökarna en gång till för att visa att man är bäst.

    Och vad gäller om P&L eller Sonisphere ska bli störst så kan vi ju redan konstatera att Sonisphere kommer bli störst då de sålt 60000 biljetter och P&L kan inte ta emot fler än de gjorde i somras.

    SvaraRadera
  15. Jag har varit på Arvika, Peace & Love, Hultsfred, Rockweekend, Sweden Rock, Where the action is, Accelerator och Way out west. Kallar mig rätt erfaren av festival.
    De bästa konserterna har jag sett på Way out west, Hultsfred, Accelerator och Peace & Love.

    Peace & Love blev BÄSTA FESTIVAL i Aftonbladets omröstning om årets bästa festival 2009. Det krossade alla andra i denna undersökning. Hur kunde det då vara så sjukt dåligt? Lägg ner tramset. Jag tyckte det var grymt nice och party med några riktigt bra spelningar också. Fler och fler har kommit för varje år sedan Peace and Love startades. Är det tecken på att de gör nåt dåligt? Självklart får man tycka vad man vill men det är lite väl mycket lalla-snack här ibland.

    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article5714068.ab

    SvaraRadera
  16. Att de vinner en omröstning på Aftonbladet hemsida bekräftar ju bara att de är en jävla svennefestival! Usch!

    SvaraRadera
  17. Takida, Kent och In Flames till Arvika! Coolt, så skönt att det finns en riktigt kreddig festival som Arvika.

    SvaraRadera
  18. Arvika forsätter släppa riktigt tråkiga och ointressanta band. Volbeat '10 är inte direkt lika hett som '09 eller '08. Detsamma gäller Lenka, Babyshambles, Regina Spektor och typ hälften av bokningarna festivalen gjort. Alltså det går inte riktigt att beskriva hur uselt de bokat hittills i år...

    SvaraRadera
  19. hahahaha peace and love vinner omröstning på aftonbladet..... hrrrm om försälning och omröstningar på aftonbladet är indikatorer på kvalité så känner jag rysningar. För mig känns det som om men ja då är pizza den godaste maten för det äter svennar mest ?? så jävla hemskt alltså

    SvaraRadera
  20. Babyshambles har ny platta på G så det är klart att de är heta. Dock håller jag med om övriga namn du ovan nämnde

    SvaraRadera
  21. Riktigt trötta bokningar.

    SvaraRadera
  22. alla dom 4 svenska banden är ju grymma om du gillar indie förstås. Annars är Robyn också bra, så dom svenska bokningarna är ju bra.

    SvaraRadera
  23. "hrrrm om försälning och omröstningar på aftonbladet är indikatorer på kvalité så känner jag rysningar"

    Men herregud, vilka efterblivna argument.

    Aftonbladet har väl inte utsett Peace & Love själva till vinnare i denna undersökning (fast såväl Metro som Aftonbladets krönikörer har iof gjort det också) utan däremot alla de hundratals tusen som läser tidningens webbversion. Aftonbladet är störst på nätet i Sverige. Läses av nästan alla och där gör många professionella undersökningsinstitut sina mätningar.

    Att både sälja mest i svensk festivalhistoria och röstas fram på Aftonbladet som bästa festival är två mycket tunga argument för att man verkligen är något speciellt. Ja, med stor sannolikhet faktiskt den tyngsta aktören på marknaden.

    Även fast jag inte varit på Peace & Love så tycker jag verkligen de är vad de röstats fram som. Folk som röstar på nätet ljuger inte. Speciellt inte eftersom de dessutom är anonyma.

    SvaraRadera
  24. Föregående talare har givetvis en poäng att det kan ses som två argument som håller men samtidigt brukar inte webundersökningarna få särskilt särskilt många respondenter. Tycker nog att vi ändå borde vara lite kritiska i vår värdering av att resultatet ska ses som en allmänhetens röst. Dock är en vinnare är alltid en vinnare.

    SvaraRadera
  25. kunde vart bättre, förväntade mig något större utav arvika men näää. Tur som är att det är ett tag kvar och de kanske kommer nåt bättre.

    SvaraRadera
  26. det är väl snarast du som är efterbliven som förväxlar kvantitet med kvalitet . Du dricker säkert en stor stark när du går ut också, rysningar är bara förnamnet. Tänk då en läskig bruksort som borlänge , fullpakade med vrålfulla hillbillies som dig. uuu

    SvaraRadera
  27. Håller med överstående talare. Kvalité och Kvantitet är två helt skilda saker. Att säja att störst är bäst är ett väldigt konstigt argument.

    Jag var själv på Peace&Love 09 och hade det riktigt roligt. Dock så var arrangörerna på festivalen något av det sämsta jag upplevt. Påtok för långt mellan Camingen och Spelningsområdet, pinsamma säkerhetsmissar (då tänker jag framförallt kaoset i publiken under hoffmaestro & chraa spelningen), och framför allt deras horribla tältpackning. Angående det sistnämnda; att inte få sätta upp sitt tält med sina vänner, som inte hade kommit vid exakt samma tidpunkt, är patetiskt. Att campingen var för liten för att låta folk slå upp sina tält var och hur dom vill bevisar bara patetisk planering över området

    SvaraRadera
  28. Nu handlar det väl om arvika å det som de bokat i dag?
    ja tycker inte arvika lyckas boka bra än och är inte sugen på festivalen i år än så länge. jag såg babyshambles på peace and love förra året å hade sett dom på hultsfred nåt år innan också. och dessutom solo peter doherty och carl barat på peace and love i somras. regina spektor såg jag på hultsfred förra året å in flames och volbeat har jag sett på peace and love redan. finns inte mycke kvar till headlines som är unika. mitt val är lätt som de ser ut nu, det blir siesta eller hultsfred.

    det ryktas om ett jättesläpp från peace and love i veckan oxå, så det kan bli mitt tredje år där oxå.

    SvaraRadera