onsdag 10 mars 2010

I came I saw I conquered

Peace & Love har släppt en hel drös artister vilket gör den lite tråkiga rockiga line upen, mer färgstark och får betdyligt mer tyngd. De sverigeexklusiva bokningarnas vecka är här, Arvika började i måndags, P&L ökar det rejält idag. Jay-Z, Patti Smith, The kooks, Ane Brun, Sonata Arctica, lasse Lind lirar alla exklusivt på P&L. Imponerande. Dessutom kommer Dank Jones, Michael Monroe, Mikael Wiehe, Katatonia, Nikola Sarcevic, Little Dragon, Stiko Per larsson, Basutbudet och Edith Backlund.

Jay-Z är en headliner av högsta kvalité, och det blir kul att se hur han gör sig på en svensk festival. Kul att man bokar bandet vars hjärtan blev förkrossade förra året då de ställde in, The Kooks. Patti Smith var ganska otippat, dock legendariskt. Ett mycket starkt besked. Frågan är dock om detta innebär att Arcade Fire inte är aktuella för Borlängefestivalen?

Vad tycker du om P&L:s bandsläpp?

23 kommentarer:

  1. Helt jävla sjukt!! Peace and love äger helt och hållet nu!!!!!!!! Köper biljett direkt.

    SvaraRadera
  2. håller med föregående talare.. HELT JÄVLA SJUKT! Biljett köpes snarast!

    SvaraRadera
  3. Måste vara tidernas största festivalbokning med Jay-Z!!!!!!!!!!! Herre jävlars jävlar, fattar inte, Peace & Love krossar fullständigt med detta släpp.

    SvaraRadera
  4. helt okej bandsläpp, inte så mycket som tilltalar mig. Lyssnar själv relativt mycket på Jay-Z, men han är ingen artist som jag peppar inför att se live.
    Dock så är det mycket bra att många band har bokats sverigeexlusivt! festivalerna bokar för lika, det är för många band som spelar överallt, vilket gör att festivalens karaktär försvinner.. Alla blir för lika

    SvaraRadera
  5. Jäkligt starkt bandsläpp, ingen som intresserar mig riktigt personligen men ändå riktigt starka band. Är framförallt imponerad över att de faktiskt lyckades boka Kooks i år igen. Det visar att de verkligen bryr sig om publiken, får hoppas för publiken att dem kommer i år bara.
    Kollade lite om Arcade Fire.. I teorin kan de headlina på torsdagen eftersom de spelar på Hove på fredagen. Dock tror inte jag att det är någon större chans efter det här släppet, finns det ens plats?

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det är fruktansvärt kul att en svensk festival återigen kan samla många stora bokningar. Arcade Fire till Arvika, kom igen! Från P&L släppet får gärna Little Dragon och Basutbudet gärna följa med till Värmland. Allt som gör chansen större att få se Mapei live igen gör det värt att boka.

    SvaraRadera
  7. Fast Depeche Mode måste ju ändå vara en större bokning än Jay-Z? Och Killers något liknande..

    SvaraRadera
  8. alltså undrar hur mycket back de kommer att gå i år 20 millar ?

    SvaraRadera
  9. Grryymmm bokning med Jay-Z! Större än Depeche, Killers och allt annat. Patti Smith och Kooks helt perfa oxå. Peace and Love går lätt upp på nr. 1 nu på Vem har bokat bäst.

    Deras hemsida har kollapsat av alla besökare där nu verkar som. uh, uh, Jay-Z!!!!

    SvaraRadera
  10. OMG! OMG OMG OMG OMG OMG OMG!!!!!!!!!!

    Shit pomfritt vad Peace & Love äger denna sommar!!!

    Kul grej att deras presschef ska vattenkamma sig nu när Jay kommer också hah ha haha

    OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  11. Jag vet inte riktigt om man kan säga att Jay-z är en större bokning än Depeche, hur räknar man egentligen en 'stor bokning'? Däremot är det något av det största som har bokats till en Svensk festival på 2000-talet & definitivt det största inom hiphop. Det är kul att någon mer Svensk festival (förutom Hultsfred) vågar boka de stora hiphopartisterna. Även om det kanske inte alltid har varit så lyckat hos Hultan så är mångfald i genrer alltid kul. Jay-Z står dock ut rätt kraftigt i jämförelse med tidigare hiphop-bokningar.

    SvaraRadera
  12. Tidernas bokning!

    SvaraRadera
  13. Har du slösat alla pengar på Jay-z nu? :(

    SvaraRadera
  14. nu är det inga tvivel längre. idag dunkades storsläggan och mosade sönder alla andra festvivaler. Djupt impad av peace and love i år. de har balls där i Borlänge. smaskar in Them crooked vultures, alice in chains och sen JAY-Z på det, en av de fetaste bokningarna en festival nånsin gjort i Sverige.
    deras program i år är fetare än förra året nu, nu köper jag å tusentals tusen biljetter till det här. ses där i sommar!

    SvaraRadera
  15. överdriv inte, Jay Z är inte på långa vägar större än RATM, Depeche etc. Finns mkt större bokningar än han. Han headlinar ju inte ens Rock Am Ring.

    SvaraRadera
  16. Patti Smith är en jävligt cool och bra bokning, Ane Brun och Little Dragon är bra och sen tycker jag Jay-Z är en stor bokning men större än Depeche knappast enligt mig.

    SvaraRadera
  17. Kung Jay-Z har headlinat Glastonbury och Roskilde tidigare. Rage och Depeche är bra band men spelar de i Sverige i sommar? Nej, precis. Köper du biljett till förra årets festivaler eller? Kom igen. Peace & Love har fanimej den bästa festivallineup jag sett i sverige på bra många år i sommar och de var grymma förra året också och sålde 40 000 biljetter då. De kommer sälja minst lika mycket i år också. Det är rena rama Roskildenivå på dom nu!

    SvaraRadera
  18. Nu gjordes ju inte jämförelsen om vilken bokning som är störst i år. Jämförelsen var ju om vilken bokning som var störst de senaste åren. Och då tycker jag depeche är sjukt mycket större i alla fall.

    Fast Jay-Z är ju årets bomb lätt plätt. Men? är det en bra festivalbokning? Kanske..

    SvaraRadera
  19. Killers kan inte på nåt sätt jämföras med Jay. Däremot kan Depeche det.

    Båda är för evigt inskrivna i musikhistorien. Killers minns ingen om ett till två år. De har knappast revolutionerat musikhistorien. Men har både Depeche och Jay gjort.

    Men till skillnad mot Depeche så har Jay-Z en högst vital pågående karriär.
    Vinner Depeche några priser i dag? Eller syns på topplistorna? Nope. Men all heder åt Depeche, de har gjort sjukt mycket bra musik.

    Extremt cool och grym bokning med Jay-Z!! imponerande kredd till Peace & Love. Hela deras program ser urstarkt ut nu.

    SvaraRadera
  20. Årets bokning alla kategorier!

    SvaraRadera
  21. Jay Z är snare årets bomb i brist på annat. Inte så annat stort släpp.
    Han drar väl halv mycket folk, många tycker det är stort för stunden och glömmer det imorgon.

    SvaraRadera
  22. snacka om bitter inställning och noll koll.

    SvaraRadera
  23. Alltså, som jag ser det så är Jay-Z en av få hiphopartister som faktiskt kan headlina en Svensk festival. Om man tittar bakåt lite så är Svenska festivaler + stora, dyra hiphopakter ingen bra kombo. Dock tror jag att det här är en perfekt bokning för Peace. Hultan är nog inte lika lyckliga över att ha missat honom, tror han har funnits på deras önskelista ett bra tag...

    SvaraRadera