söndag 21 mars 2010

De har bokat bäst!

Nu kommer listan, lite senare än väntat. Bättre sent än aldrig! Och jag vill välkomna alla nya läsare som anslutit sig den senaste veckan. Det är grymt kul att rapportera när det är så många som är intresserade!

  1. (1)Sonisphere - ohotade just nu. Men kanske kommer utmanas om titeln snart, om de inte fyller på med mer snart.
  2. (2)Peace & Love - starkt startfält och har mer kraft att bjuda på.
  3. (3)Sweden Rock - Stone Sour förstärker deras line up.
  4. (4)Metaltown - de har fortfarande ett av Sveriges starkaste startfält och det hade funkat grymt bra utomlands också.
  5. (6)Arvika - massa elektroniskt denna vecka får Arvika att klättra en placering.
  6. (5)Way Out West - de har inte släppt de där banden som läckt ännu, men tro mig WOW kommer få en riktigt stark line up även i år.
  7. (8)Hultsfred - de klättrar ständigt, programmet växer lite åt gången, och startfältet börjar ta sig rejält nu. Nas & Marley kommer få hela Hawaii i extas.
  8. (7)West Coast Riot - det ser fortfarande starkt ut. Dock tror jag de har mer att avfyra.
  9. (9)Siesta! - Teddybjörnarna är ett bra komplement till en redan stark line up.
  10. (10)Emmaboda - Dansfesten bjuder nu även på lite punk.
  11. (12)Putte i Parken - Imponerar stort, med bredd och credd.
  12. (14)Pier Pressure - Paramore är en riktigt viktig kugge för de flesta festivaler.
  13. (13)Yran - förstärker med en hel del svenskt.
  14. (11)Rockweekend - Norrlands Sweden Rock.
  15. (15)Getaway - lite nya adderingar, och fortfarande relativt stark.
  16. (ny)Rock the lake - Alphaville, The Creeps, Krunegård, Hoffmaestro, Joel Alme mm.
  17. (16)Umeå Open - en av vårens grymma festivaler.
  18. (17)Popadelica - precis som Umeå Open, en grym liten festival.
  19. (18)Det stora kalaset - Karlstads nya initiativ imponerar.
  20. (ny)Dragonfly - José "heartbeats+grosses" Gonzalez är en oerhört fin bokning.
Veckans vinnare är Pier Pressure!

14 kommentarer:

  1. När man tittar på Last.fm's lista över antalet artister på Arvikafestivalen de senaste tre åren så landar vi på 112 för 2007, 92 för 2008 och 64 för 2009. Hitills har 50 artister bokats till 2010 års festival. Med utvecklingen borde alltså det vara färre än 2009, men det är såklart bara indicier. Faktum kvarstår: Hur många kommer att spela på Arvikafestivalen i sommar, och hur många stora band kan vi vänta oss?

    Som det ser ut just nu i teorin på Vintergatan och Apollo:

    Vintergatan:
    In Flames
    Kent
    Regina Spektor
    Babyshambles
    Robyn
    Volbeat

    Apollo:
    Simian Mobile Disco
    Chromoe
    Shout out Louds
    Nitzer Ebb
    Teddybears
    Markus Krunegård
    Familjen
    Hypocrisy
    Lenka

    Takida vet man inte vart Galaxen placerar. Vintergatan är faktiskt inte helt osannolikt, hur mycket det än skulle suga. Sedan följer en rad artister som förmodligen hamnar i Apollo (Hästpojken, Maskinen, Donkeyboy).

    Orion verkar ju någorlunda bra nu. Men vilka ska ersätta storleken på Röyksopp i Apollo från förra året? (Chromeo är ett nja.) Vintergatan har det väldigt glest just nu, å andra sidan var det inte många fler som spelade där förra året?

    Svar till oroligarvikabesökare@oro.se

    SvaraRadera
  2. intressant statistik, dock stämmer det inte helt, det beror på hur man räknar med camping och områdesprogrammet samt att varenda artist inte finns med på lastfm sidorna. men jag förstår din poäng.

    Takida är ju helt klart en Vintergatan bokning. de lirade exempelvis på Hawaii förra året, Hulstfreds största scen. Apollo tältet kommer krympa 2000 till samma storlek som 2008, vilket kommer göra att chromeo kommer fylla tältet. Men de saknar fortfarande röyksopp storleken på något band. I en intervju i AN sa Arvika att de har kvar både vintergatan och apollo klassen att boka samt presentera.

    Jag tror depeche, Nin och Korn medförde att det blev färre bokningar förra året. så därför tror jag på fler artister än förra året!

    SvaraRadera
  3. Jag tror dock inte att Regina Spektor är Vintergatan, antagligen (och definitivt förhoppningsvis) så blir det som för Kate Nash -08 att hon spelar på Apollo. Även Robyn kan bli placerade på Apollo för att få lite mer effekt, precis som förra gången hon spelade.
    Dessutom så om man läser på om Arvikafestivalen på Wiki så var det ca: 100 band bokade allt som allt (ink. DJ Camp, jamobilen etc). Vad kan jag erinra mig så stämde alla band där.
    Jag tror inte att man ska vara orolig, dock så är det väl vid det här laget vida känt att Arvika har krympt sin budget lite grann för i år.

    SvaraRadera
  4. Jojo. Visst står inte alla artister alltid med på Last.fm men de artister av någorlunda storlek/dragningskraft gör ju det.

    Regina bör och ska spela på Vintergatan liksom Anna Ternheim gjorde det förra året. Jag tror att hon är ett större dragplåster än vad många tror. Se bara på två utsålda Cirkusspelningar i Stockholm i December.

    Vi får väl se hur det hela artar sig men tyvärr är det fortfarande inte alls WOW på Arvika och även om de lyckades boka Arcade Fire eller Belle & Sebastian är det för tunt. Om de bokar båda så är det hemma och det är faktiskt det som krävs för att de ska lyckas.

    SvaraRadera
  5. GORILLAZ KLARA FÖR ROSKILDE!

    SvaraRadera
  6. Tycker verkligen inte Arvika förtjänar en sådan bra placering! Fruktansvärt tråkiga band som ska spela på Vintergatan då dom flesta har redan spelat i Sverige på P&L eller Hultsfred förra året! Som Babyshambles t.ex. Hultsfred 2008, P&L 2009 och nu Arvika 2010.

    SvaraRadera
  7. Instämmer med Fred. Arvika borde åka ner långt på listan. Mycket fantasilöst överlag och uttjatade headlineband som alla sett redan.
    Den fegaste line-upen jag sett på år och dagar.

    SvaraRadera
  8. Arvikafolk gnäller på Peace and Love men titta vilken som är bäst. Peaces bokningar knäcker ju helt Arvika och gjorde det även förra året i att skapa en spännande festival med såväl unika internationella bokningar, indie, kredd, folklighet och mycket annat. Så ska en festival vara 2010 om man ska lyckas och det har de i Borlänge bevisat för länge sen.
    Och Arvika och flera andra festivaler har börjat försöka kopiera Peace and Love, men det blir bara löjligt när de inte har rutin eller koll.

    Nej, jag har börjat inse att pajasfestivalen i Sverige tyvärr är Arvika. Känns tungt att säga eftersom jag brukade åka dit...

    SvaraRadera
  9. arvika är pajas peace and love får väl dock kallas storknas då de lyckades öka publiken med 16000 och gå två millar back hahahahahahah

    SvaraRadera
  10. Peace & Love är en festival som har vuxit år för år. Blir inte om den kommer bli ännu större i år. Då man nu även har en lugn camping som kan ta.. vad ska vi chansa på mellan 7 000 - 10 000 pers?
    Lägg där till den vanliga campingen som tar över 20 000 pers + alla endags biljetter. P&L kommer växa, tro mig.

    SvaraRadera
  11. Jag tror inte riktigt P&L har så mycket kapacitet att växa, ska de lägga festivalområdet utanför staden på ett stort fält nästa gång? Jag tror inte lugna campingen har en kapacitet på 7-10 000, låter väldigt överdrivet.
    Och ang. Regina Spektor så hoppas jag verkligen att Arvika inte gör Hultans misstag från förra året, det blir mycket bättre effekt om hon spelar i ett tält. Den avskalade musiken gör sig bättre där tillsammans med den elektroniska.
    Och om det enda folk bryr sig om är storleken på band så förstår jag inte varför ni går på festivaler i Sverige? Lägg till några hundringar och åk utomlands så får ni 10-15 band i storlek med Muse, Them Crooked Vultures, Jay-Z m.fl.
    Jag tycker faktiskt Arvika har fått ihop en hel drös bra band, dock på den mindre skalan..

    SvaraRadera
  12. Ja Anonym Peace and Love kommer växa sig gigatiska i år. Tror du underdriver, lugna campingen kommer ta mellan.. ska vi chansa på 70 000-120 000 pers? Den vanliga campet kanske bara tar 200 000 pers, men det kommer växa som sagt. Snart spräcker dem miljongränsen!!

    SvaraRadera
  13. Varför ska Peace and Love växa? De är ju typ dubbelt så stora redan som lilleputtfestivalerna Hultsfred, Arvika och Way out west. Och slog tidernas rekord i somras. Men om de skulle vilja det så går det nog. Efter 2008 sa de att det inte gick att bli större som det såg ut (de sålde typ 25 000 biljetter då) men chockade alla och återkom med ett gigantiskt område 2009.
    Inför 2010 har de redan nästan en bättre lineup än förra året. Peace & Love lär bli vinnare i år också. Alla jag känner ska dit och det verkar skrivas mest om dom redan i tidningarna. De kan boka och de fattar media.

    SvaraRadera
  14. jepp piss och löv växer nog o det gör underskottet i deras budget oxå

    SvaraRadera