lördag 6 mars 2010

framtida bokningar.


På måndag släpper Arvika band igen, och där utlovas det en headliner, pop, dans och lite synth. Totalt kommer de släppa ca 10 akter, och så här tror jag de bokar.

Belle and Sebastian, skottlands finaste heter inte Glasvegas, utan just det Belle and Sebastian. Dessa skottar släpper nytt album, och ska ut på turné. Samma helg Arvika går av stapeln lirar de den 15 juli i Norge, Slottsfjell.

Hot Chip, 2000-talets New Order gjorde en riktigt fin avslutning på Arvika 2008. Är det dags för repris 2010? bandet från de brittiska öarna har nu släppt sitt fjärdealbum, och även det kommer tillhöra de bättre skivorna när vi summerar 2010. Hot Chip lirar i London 18 juli, och är lediga under hela Arvikafestivalen. Om man kollar riktigt noga på bilden på Arvikas hemsida angående måndagens bandsläpp så tror jag mig se att det är just Hot Chips spelning på Vintergatan. Dels på grund av att det är en synth på scenen och att det är en kvällsspelning och man ser att det inte är Kent. Vilket gör att bilden enbart passar Hot Chip då det inte fanns något band kvällstid på Vintergatan varken 2008 eller 2009 som hade synthar (det är inte en bild från DM spelningen heller)!

Robyn, Arvika 2008 var magi, 2009 års gäst på Röyksopps spelning var ju en succé. Ny skivor och ny turné, det känns nästan givet att Robyn står på Vintergatan i sommar, eller?

Simian Mobile Disco, britterna gör riktigt grym och dansvänlig electro som skulle få Apollotältet att dansa röven av sig. Ny skiva och ny turné.

Covenant, Sveriges synthband nummer ett. De har släppt ny skiva och det är nu mer än tre eller fyra år sedan de besökte Värmland igen. Det känns nästan givet att de kommer till skogen i år.

Zeromancer, Norge erbjuder också synthband, och detta gäng har släppt en ny skiva för bara några veckor sedan. Zeromancer lirar Slottsfjell, och visst kommer de lira Arvika också?

JJ, Sveriges nya indieband som gör stora framgångar internationellt och får en hel kritikerkår att jubla. Vissa skulle kalla det för den här här bloggens "hype band" och de förtjänar det.

Among Relatives, detta relativt okända danska indieband skall göra en spelning i Sverige den 17 juli. Vart lirar man den 17 juli som inte får annonseras ut än om inte i skogen?

Jag tvekar om Arvika bokar någon utav Massive Attack, Prodigy eller Chemical Brothers. Det beror främst på att dessa bokningar är dyra, riktigt dyra. Medtanke på den ekonomiska situationen tror jag man droppar de där stora namnen och kör på en stark bredd istället. En annan sak som är intressant är att, dagarna innan regina spektor släpptes var det en person på denna blogg som kommenterade att hon var klar. Nu har det hänt samma sak med Hot Chip, Simian Mobile Disco och JJ. Återstår dock att se om det stämmer denna gång.

Även Peace & Love ska ha bandsläpp, men jag vet inte vilken dag ännu. Då det ser lite tunnare ut jämfört med föregående år tror jag de kommer dra till med följande artister.

Billy Talent, kanadensisk punkrock av högsta kvalité. De lirar Ruisrock veckan efter Peace & Love och borde därmed vara möjliga.

Florence + the machine, britternas nya popdrottning lirar både Hove, Roskilde och Ruisrock. Hon är dessutom ledig två av Peace & Loves datum. Så bli inte helt förvånand om denna rödhåriga brittiska dyker upp i Borlänge. Dessutom vore detta en kalasbokning för alla festivaler, och speciellt hos P&L då de har lite tunt på indiescenen jämfört med ifjol.

The Sonics, Peace & Love brukar ha en hel del kultbokningar. The Sonics skulle kunna bli ännu en sådan då de lirar finska Ruisrock.

Sedan har jag en känsla av att Amon Amarth, Arch Enemy och The Ark kommer besöka en rad festivaler i sommar.

Vad tror du ? Är jag helt ute och cyklar?

12 kommentarer:

  1. Tror knappast både Hot Chip och Belle & Sebastian släpps imorrn; men en av dom är högst troligt i alla fall. Och ja, det är en bild på Hot Chip '08 de har under bandsläppsnyheten.

    SvaraRadera
  2. Billy Talent till PL vore naajs

    SvaraRadera
  3. Gillar när du gör "vem har bokat bäst?" och "framtida bokningar".
    Kul med spekulationer och teorier inför.

    Men glöm inte att det finns andra genrer och artister som skulle kunna vara aktuella. Ex. rock, hiphop, legendband/ikoner och mycket annat.

    SvaraRadera
  4. De där bokningarna av Arvika och de är med i matchen av högsta grad!

    SvaraRadera
  5. Intressant inlägg! Fortsätt med domhär!

    ...förresten fan va trist det ser ut när "Anonym" skrivit 95% av alla inlägg.

    SvaraRadera
  6. Aaah, de hade ju verkligen varit galet om belle and sebastian hade kommit till arvika men jag tycker också att de "mindre" svenska banden gör hela festivalen.
    Smk måste komma!

    SvaraRadera
  7. De låter bra! Sitter här spänd av förväntningar tills bandsläppet imorgon!!

    SvaraRadera
  8. Tycker det låter som ett ganska tråkigt släpp faktiskt. Inga dåliga band förvisso och Robyn är alltid trevligt.
    Men det är opropotionerligt. bokas alldeles för mycket indie och electro samt alldeles för lite alt. rock, goth och ebm/industry

    SvaraRadera
  9. Word på personen ovanför mig.

    SvaraRadera
  10. fast nu är det ju så att det som står i inlägget inte är morgondagens bandsläpp! så det är väl dumt att klaga innan du vet vad som släpps!

    fast för mig får det gärna vara mycket indie o elektroniskt. inge synth o ebm!

    SvaraRadera
  11. Vi klagar inte på morgondagens bandsläpp, vi klagar på det "bandsläpp" som enligt bloggen KAN komma.
    Läs nogrannare, smartass.

    SvaraRadera
  12. Alla har rätt till sina åsikter. Kanske får vi se VNV Nation? de verkar ju onekligen vara ett av de mest önskade banden och de har dessutom ledigt under arvika.

    SvaraRadera