måndag 1 februari 2010

Intervju 3.




"Du vet lite folklig bredd med bonninslag"
Den tredje festivalen som intervjuas är festivalen med det coolaste namnet och som tog festivalsverige med storm direkt. De dukar upp för Karlskogas största fest någonsin med klara band som Takida, Teddybears, D-A-D och Bloody Betroots. Det sjungs, det viskas, det tjuts, men framförallt det PIP-er. Putte i Parkens Niclas svarar på frågor!

WOW säger jag. 2008 kom ni från ingenstans, ni skapade ert namn, ni bokade Håkan Hellström och Turbonegro. Vad kan vi förvänta oss utav 2010 ?

Man kan ha ganska stora förväntningar tycker jag. Vår målsättning när vi startade var att bli en festival som direkt satte sig på kartan. Det tycker jag vi har lyckats med. Tyvärr har vi haft två pissiga år med väderleksmässigt sett och förra året var närmast att likna vid ett katastofvarning. Trots detta blev det då 8 000 unika besökare. Vi har flyttat campingen till en fotbollsarena som ligger centralt och byggt ut festivalområdet med en centrumscen mitt på torget i Karlskoga. Vi har ett unikt område med vackert belägna scener. Att ha naturområdet 5 minuter från torget är ju faktiskt helt osannolikt coolt. Hela Karlskoga ska andas Putte under denna vecka.

2010 är det året då ni också blir med i 10 000 besökarklubben, eller hur många biljetter tänker ni släppa?

Vi ska inte hymla med att vi blir rejält besvikna om vi inte spränger den gränsen i år. Vår målsättning är väl på sikt att bli en festival som mår bra av mellan 12-15 000 besökare. Större ska vi inte bli även om det finns potential. Vi bor i en kommun med kanske 29 000 invånare och har ett grymt stort upptagningsområde i närheten, exempelvis Karlstad, Örebro etc.... så visst finns det möjligheter att växa.

2009 var ni så nära det bara går att få Iggy & The Stooges till PIP, kan vi förvänta oss något band i den klassen i år ?

Vi fick till Iggy men det blev tyvärr inställt pga av dödsfall. Vi har haft sköna band på tråden som fallit bort fast det varit hyfsat nära. Typ både förra året och i år. Sen har vi haft väldigt nära till en massa andra drakar. Vårat problem är att vi är lite för färska och då är det svårt att knyta dom stora namnen till sig. Men visst finns det förväntningar. Jag har dock lite svårt att förstå varför det just måste vara vrålstora artister som är det viktigaste. Jag tycker personligen att sammansättningen av akter är det som bjuder in.

Arvikafestivalen pratar om drömbokningar, har ni också drömbokningar, och om vilka ?

Nej , faktiskt inte . Vi vill ha en bra bredd där vi försöker nå dom flesta. Att försöka få till en alldeles för creddig festival lineupmässigt gynnar inte oss. Skulle vi ha en Way Out West line up så skulle vi dra hälften av besökarna kanske 5000 max. Vi måste inse att vi är beroende av publiken i närhet också och inte bara av tillresta. Därför ser jag exempelvis Takida som en bra Karlskogabokning. Att sätta en Vampire weekend eller Bloc Party för dyra pengar vore meningslöst för oss i dagsläget. Möjligtvis när vi har växt till oss om några år. Däremot skulle en Mötley eller Beastie Boys funka här, Du vet lite folklig bredd med bonninslag. En drömbokning rent personligt även om det är stört omöjligt för oss vore en Red hot chili peppers eller Bowie.

Vilken musik är det som gäller på ert kontor ?
Vi lyssnar på ALLT och då menar jag verkligen allt. Till och med varandra.

Varför ska man besöka er i sommar?

Därför att man ska få en helhetsupplevelse i stora mått och för den ultimata festivalfeelingen vare sig man campar eller har annat boende. Putte löves you all.

Jag tackar Niclas på Putte i Parken och hoppas verkligen hela Karlskoga kommer andas PIP till sommaren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar