onsdag 24 februari 2010

Next up: ROSKILDE!


Roskilde släppte tre band idag; Killswitch Engage, Circle och Japandroids. Detta firas med en intervju här på festivalrykten! Rikke Öxner svarar på frågor!


Pavement och Muse klingar fint i mina öron. Hur känns programmet såhär långt?


I det tidlige forår er vi altid, helt ligesom vores publikum, frygteligt utålmodige. Vi kan næsten ikke vente og det kan kun gå for langsomt. Men det er klart, vi lagde stærk ud med Pavement, Muse, NOFX m.fl. og vi synes afgjort, det tegner til at blive endnu en fantastisk festival

Kollar man igenom bandlistan så finns Roskilde favoriten Nephew med. 2007 gjorde de enligt många en kultspelning. Går det att öveträffa den?


Fra vores allerførste samtale med Nephew om at spille 2010 var vi enige om, at det kunne være svært at overgå, men Nephew føler sig sikre på, at de på ingen måde kommer til at skuffe publikum, så jeg tror, der er lagt i ovnen til en stor fest.

Ni kör alltid ett jättesläpp varje år, vilket datum ska vi ringa in i kalendern i år?


15. april

Storheter som Metallica, Björk, Pearl Jam, Oasis, Iron Maiden och Robbie Williams har alla gästat Roskildefestivalen, har ni fortfarande någon drömbokning?


Hvert eneste år har sine helt aktuelle drømmebookninger, så at vi har fået Them Crooked Vultures på i år, er netop et af årets drømme. Drømmen er altid at få den næste særlige ”Roskilde-oplevelse” – den der sprænger alle forventninger, rammer Roskilde-sjælen, og bare sætter festen i gang. Som fx White Stripes i 2002. Det behøver ikke at være et stort, etableret navn. Vi vil jo netop gerne spotte dem, før de bliver det. Så der kan ikke sættes navne på – det uventede, overraskelsen er jo netop essensen her.

Hur många besökare hade ni ifjol, och vad siktar ni på i år?


Vi havde ca. 72.500 gæster sidste år. Målsætningen i år er 65.000 gæster.

Vilken musik är det som gäller på ert kontor?


Vi skal forholde os til tusindvis af artister hvert år, så jeg vil sige, vi hører alle genrer på kontoret og hører musik dagen lang.

Vilken spelning får man inte missa på Roskilde i sommar?


Lad os svare på det, når hele programmet ligger klart

Varför ska man besöka Roskilde i sommar?


Fordi du ikke noget andet sted finder så rigt og varieret musikprogram, så mange skønne oplevelser, og hvis du er fra Sverige, så også fordi du kan få ordentlig øl uden at skulle stå i et ”skammens bur”, når du vil drikke.


Jag tackar Rikke och hoppas det blir en kalasfestival!

3 kommentarer:

  1. hur gör du för att få intervjuver egentligen?
    Besökte Roskilde förra sommarn. Jävlar vad varmt det var! Plastmuggarna vi hade i tältet hade smält ihop när vi vaknade på morgonen haha. Men vilken vecka det var, underbart. Vann biljetterna dit också. Ser fram emot 15 april, vad kan det tänkas vara de släpper?

    SvaraRadera
  2. Hives till överallt

    SvaraRadera
  3. Jag kontaktar dem bara, ingen tackar nej, till sveriges levande festivalblogg ;)

    De släpper en hel hög, så det är otroligt svårt att gissa!

    SvaraRadera