måndag 15 februari 2010

Intervju med Öya!

Nu är det dags för sajten att bli lite mer internationell så därför blir det en intervju med norska Öyafestivalen som i år har ett startfält många dreglar över! Jonas från Öya svarar på frågor :)
Ni har inlett mycket starkt må jag säga. Pavement, Iggy, Motorpshyco, Big Boi, Girls och Converge kommer, hur ska det här sluta?
Vi har kommet godt i gang, men normalt er ikke bookingen ferdig før i begynnelsen av juni, så dette er bare en liten smakebit. Vi kommer til å booke flere store navn og flere nye spennende band. Vår målsetting er selvsagt å presentere det beste Øya-programmet noensinne.
När kan vi förvänta oss nästa bandsläpp och kan ni ge en liten hint om artisterna?
Vi venter i øyeblikket på bekreftelser fra flere norske og utenlandske artister. Det ser ut som om vi kanskje har noen hotte popnavn på plass i løpet av ei uke eller to. 18. ? 20. februar skal vi på by:Larm i Oslo (Skandinavias største musikkbransjetreff) for å sjekke ut flere nye norske band.
Det snackas en hel del om drömbokningar, vilka är era ?
Hehe, det får du vite når vi har de på plass.

Kommer det bli några stora förändringar/nyheter inför 2010 års upplaga?
Vi jobber nå med noen justeringer på festivalområdet. Det vil nok gå noen uker før vi har den endelige løsningen på plass, men vi satser på at publikum får seg noen positive overraskelser i sommer.

Vilken musik är det som gäller på ert kontor?
Mye ny musikk, myspacesider til spennende nykommere etc. Musikken på kontoret er vel omtrent like variert som på programmet. Høsten 2009 spilte vi Mariachi El Bronx hver fredag, vi får vel snart finne fram til årets fredagsskive.

Vilken artist kommer stå för den bästa plattan 2010 och vem gör det största genombrottet?
Oh, det var vanskelig. De hadde jo vært hyggelig om The Gaslight Anthem klarer å nå et større publikum med sitt kommende album. I Norge tror jeg Navigators har potensiale til å bli et av de store navna i 2010. Det er vanskelig å tenke seg hva som blir best før man har hørt noe, men jeg gleder meg til skiver med High On Fire, Black Tusk og
Against Me! i vår.

Varför ska man besöka er i sommar?
Fordi vi byr på stor bredde og en fantastisk mengde konserter. I fjor kunne man oppleve over 250 konserter på 5 dager og det ser ikke ut til å bli mindre i år. Vi presenterer mange av de mest spennende internasjonale artistene, samtidig som vi tar pulsen på hva som skjer i norsk pop og rock. Enten du liker elektronika, metal, hiphop, pop,
indie, hardcore, folkrock, psykedelia eller afrobeat, finner du noe på Øyafestivalen. Ingen norske festivaler kombinerer sommerlig utendørsfestival og storbyens klubbliv på den måten vi gjør. Man får dermed det beste av to verdener.
Jag tackar Jonas på Öyafestivalen och håller tummarna för att det blir ett hej dundrans fest på Öya i år.

2 kommentarer:

  1. Tjena, är lite sugen på att annonsera mitt företag på denna sida. skriv gärna mejladress så hör jag av mig.

    SvaraRadera
  2. Kolla gärna in Rockfesten i Varberg:

    www.rockfesten.se

    https://www.facebook.com/pages/Rockfesten/137090549693243

    Det är en mindre och lokal festival, men den är väldigt unik på så vis att det är svenska band och artister som hyllar rockens genom tidernas största band. Du får uppleva all den musiken på en och samma festival!

    SvaraRadera