torsdag 4 februari 2010

Intervju 4.


"...publiken är helt med på noterna och skapar magi tillsammans med artisterna!"
Intervjuerna kommer dugga tätt nu. Har 3 stycken på ingång, men idag handlar det om Sveriges största festival som håller hus i Borlänge. Ronny Mattsson från Peace and Love svarar på frågor.

P&L slog festivalrekord ifjol med över 40 000 besökare, siktar ni på att bli ännu större?

Storlek är inte allt. Att kunna ge bra service och kvalité är ännu viktigare. Vi har förhoppningen att sälja ungefär lika mycket som under 2009. Försäljningen går just nu finfint.

Hur ser ni på konkurrensen från de övriga festivalerna?

Konkurrens finns. Och det är bra då det triggar alla att göra det bästa. Sedan är det publiken i slutändan som avgör var de vill åka. Peace & Loves koncept är att vi erbjuder mer än bara musik. De tre första dagarna består av så kallade temadagar med föreläsningar, performace, poesi, seminarier och mycket mer. I år är temat Frihet. Väldigt många besöker även dessa dagar förutom att se musiken. Musiken är givetvis också viktig för besökarna. Vi har redan släppt D-A-D, Kent, Europe, Kim Wilde, The Ark, Vitalic, Mew, NOFX och en hel del andra riktigt härliga artister.

Arvika har talat om drömbokningar, har ni också det, och om, vilka?

Visst finns det drömbokningar för oss också. Några av dem har vi redan prickat in. Exempelvis Patti Smith, Manu Chao, Faith No More, Mötley Crüe, Iggy Pop, Motörhead för att nämna några. Personligen skulle jag tycka det vore kul att se Velvet Underground, men tyvärr är ju Nico död.

Bandsläppen rullar in, men när kommer bomben som får hela Sverige att skaka?

Det vet du aldrig gällande Peace & Love. Vi släppte exempelvis superlegendaren Roky Erickson mitt under festivalveckan 2008. Och vad som är en bomb är relativt. Det behöver inte vara världens största band för att vara en bomb för den publik som faktiskt är de som köper biljetterna. En artist som ex. Håkan Hellström är just för vår publik enormt populär. I somras såg 30 000 hans spelning hos oss. Det är fler än vad vi totalt sålde biljetter under 2008. Så, vad besökarna tycker är en bomb varierar stort. Vi gör festivalen för besökarna, inte för oss själva.

Vad kan vi förvänta oss utav 2010 års upplaga, blir det några förändringar och nyheter som ni vill avslöja?

Vi kommer att utveckla och förfina service, information med mera. Vi kommer även att öppna en lugn camping för de som önskar ha det lite lugnare. I somras hade vi cirka 23 000 som campade hos oss och många vill ha skoj och party, medans andra kanske vill ha det lite lugnare. 2010 års upplaga av Peace & Love kommer att bli supberbra och minst lika kul för besökarna som tidigare. I övrigt kommer vi att i det stora hela ha samma område som i somras. Sköna nyheter kan dyka upp under våren och det är många bandsläpp kvar.

Vilken musik är det som gäller på ert kontor just nu?

Det är väldigt, väldigt olika. Vi är många som jobbar och många olika smaker. Själv lyssnar jag för tillfället en hel del på Vampire Weekend, Vitalic och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.

Varför ska man besöka er i sommar?

Om man vill komma på Sveriges roligaste festival med kvalitet i flera genrer musikaliskt med oerhört mycket andra partysugna så är det här man ska vara. Att Peace & Love vuxit för varje år sedan starten är ett solklart bevis på att oerhört många väljer att komma. Vi ligger för tillfället på samma nivå gällande biljettförsäljningen som vid motsvarande period förra året så att folk är sugna i år också är utan tvivel. Stämningen på konserter på Peace & Love har redan fått ett rykte även internationellt. Artisterna som kommer blir triggade och gillar att spela hos oss eftersom publiken är helt med på noterna och skapar magi tillsammans med artisterna. Stämningen på Peace & Love är enormt bra och kul för besökarna.

Jag tackar Ronny Mattsson från Peace & Love och håller tummarna för en kalas festival!

7 kommentarer:

  1. faan, de har ju snott lugn camping konceptet rakt av Arvika. så jävla dåligt. kan det inte komma på nåt själva???

    jag var på peace & röv första o enda gången förra året. det var så jävla dåligt. allt var skit dåligt uppstyrt. han ronny pratar o att satsa på kvalité och bättre service. jag hoppas han har typ 25 miljoner att lägga på det för det kan verkligen behövas.
    och dessutom. det snackas om att p&l ljuger som tusan om sina siffor och räknar in allt från funktionärer och försäljare till gäster och vakter i sina besöksantal. det är ju fasen dåligt. och såg inga 40000 pers på plats! och om det var 40000, hur kommer det då att de gjorde en riktigt stor förlust ekonomiskt!!!!!!<???????

    nej det blir emmaboda o arvika för mig i sommar. aldrig mer borlänge

    SvaraRadera
  2. det stämmer att Arvika började med lugn camping och det blev ju succé, så på ett vis är det förståeligt om man lånar idéer av varandra.

    Vart har du läst att de gjorde ekonomisk förlust?

    SvaraRadera
  3. dalademokraten och falukurien. lokal press. och de har bekräftat det!

    SvaraRadera
  4. Okej bengan! jag ske leta lite, men kan du länka annars?

    SvaraRadera
  5. Bengan, var du verkligen på Peace & Love i somras?!? Om det är så dåligt på den festivalen så är det konstigt att fler och fler väljer att åka dit... Visst fan var det minst 40 000 pers där, till och med journalister som varit på alla festivaler i många år reagerade på att det var sjukt mycket folk. Det syns lätt på bilder från Håkan Hellströms och Mötley Crues konserter att det var enormt mycket folk. Och P&L räknar inte med funktionärer i biljettförsäljningen, känner folk som jobbar där som berättat.
    En lugn camping, vad gör dig så upprörd med det? Det finns många festivaler som har det och Arvika har knappast patent på det.

    Peace & Love rockar och lätt man ska dit igen! Sommarens bästa happening.

    SvaraRadera
  6. japp jag var där. och jo de räknar visst in funktionärer. och nej de hade inte 40000 betalande besökare. Sweden rock hävdar ju till exempel att de är sveriges största festival när de sålt 34000 biljetter.

    klart inte arvika har patent på lugn camping. o jag är inte upprörd.

    peace and love är sjukt dåligt bara. framför allt om man gillar musik, festival och glädje

    SvaraRadera
  7. Bengan: Konstigt att det finns så många experter här som vet mer än vad alla musikjournalister och de som gör festivalerna själva gör. Känns tryggt.

    SvaraRadera