söndag 7 februari 2010

Intervju 7.








"Men än finns mycket kvar!"
Det är dags för festivalen som gått ut hårt från början med tre jättar som kommer få Frihamnen i Göteborg att skaka. 40 000 fötter kommer vara i luften under Only For The Weak och 40 000 händer kommer klappa i Du Hast. Metaltowns pressansvarige Kristian Kornhagsvarar på frågor!

Vart ska man börja, det är Februari och ni har redan bokat Rammstein, In Flames och Bullet For My Valentine! vart ska det här sluta och kommer det fler storheter?

Vi har lyckats presentera ett par riktiga bjässar tidigt. Men än finns mycket kvar. Det kommer bli cirka 30 band totalt.

Flertalet festivaler annonserade att de vill lägga vantarna på just Rammstein, var det en hård dragkamp och vad gjorde att ni vann?

Det är konkurrens om alla stora band. Ibland har man har man mindre tur, men ibland lyckas man riktigt bra. Metaltown känns som den självklara festivalens för Rammstein att spela på.

I mina ögon har ni den grymmaste metallineupen på länge och borde vara den festival som blir slutsåld först. Hur går försäljningen och hur många biljetter släpps?

Kul att höra! Vi är väldigt glada över biljettförsäljningen. Om man jämför med samma tidpunkt i fjol, som då var ett rekordår, ligger vi just nu till och med bättre till än då.

Slutsålt två år i rad, funderar ni på att utöka ännu mer?

Det är nog möjligt att planera området så att kapaciteten skulle kunna ökas något. Men så länge vi finns kvar i Frihamnen så kommer vi inte att kunna växa dramatiskt mycket mer. Men vi är mer än nöjda med situationen.

Kan man förvänta sig några förändringar inför 2010 års upplaga?

Området kommer att få sig en rejäl make-over och planeras till det bättre.

Vad är det för musik som gäller på ert kontor just nu?

Personligen gillar jag just nu Beach House nya skiva. Dödsmetallens antites.

Varför ska man besöka er i sommar?

Om man gillar stenhård musik och vill ha två superroliga festivaldagar med allt vad det innebär är Metaltown ett självklart alternativ. Om ni hade kul förra året, kommer detta bli flera gånger grymmare!

Jag tackar Kristian och Metaltown för en pratstund och hoppas hela Frihamnen kommer fyllas med festivalsjälar i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar