lördag 13 februari 2010

Vart är indie musiken?

Det verkar bli hårdrockens sommar. Seriöst? Metaltown blomstrar, Sonisphere exploderar, Sweden Rock köttar och Rockweekend och nykomlingen Getaway imponerar. Inget snack om saken att rockfestivalerna går en bra sommar till mötes, alla kan dock inte gå vinnande ur denna fight där heller. Men som det ser ut nu så krossar de indie/pop/rock festivalerna.

Pavement, Babyshambles, Regina Spektor, Cut Copy, Two Door Cinema Club, Crystal Castles, Mew kommer dock synas på de svenska festivalerna. Men vart är de där riktigt stora bokningarna som får en att falla av stolen och bara längta till festival? Artister som Muse blandat med växande The XX, Mumford & Sons, toppat med Arctic Monkeys och Band of Horses. Det är långt kvar, men ändå. Det är anmärknigsvärt i högsta grad må jag säga.

Muse ser ut att glida allt längre ifrån de svenska festivalerna. Hultsfred verkar vara något avlägset enligt festivalens senaste rapport om läget och P&L är väl i princip kört, då de troligen enbart kan lira 30 juni och då musikfesten startar 1 juli! Möjligen skulle de kunna lira WTAI om det blir något. De bokade ju ändå Foo Fighters för två år sedan, så det finns hopp ännu.

De närmaste veckorna hoppas jag på stora indieband toppat med feta electronamn. Det måste ju börja presentera lite mer åt folket vid det här laget!

2 kommentarer:

  1. meeeen ett indieband kan väl för i helvete inte vara stort. Då blir det ju ett mainstream band wtf mainstrem = huvudfåran = stort indie= indepedendent = smalt

    SvaraRadera
  2. Way Out West sitter väl och trycker på en massa.

    SvaraRadera