onsdag 17 februari 2010

Intervju med Siesta!


Det är flera av er som efterfrågat en intervju med den skånska festivalen Siesta, så nu kommer den äntligen! Jenny från Siesta svarar på frågor!

Mew, Thåström, Dinoasur Jr, Bob Hund, Dead Prez, Radio Dept med flera. Hur bra känns det ?

Det känns så klart sjukt bra med de banden vi redan släppt, kul att kunna fortsätta med de gamla creddiga banden, såsom Sonic Youth förra året och Dinosaur Jr i år. Thåström är ju så klart en dröm, och han dessutom gör sin enda festivalspelning hos oss är ju ännu bättre. Mew är ju en fantastisk liveakt som jag personligen ser som det bästa vi haft och det är ju en given succé att dom kommer tillbaks i år. Dead Prez känns ju som den första riktigt stora internationella Hip Hop akten som vi kör och en lucka som äntligen fylls ut i lineup´en.

På några år har ni gått från att enbart vara den lilla festivalen till att numera vara den självklara starten på festivalsommaren. Siktar ni in er på att också vara med i 10 000 besökarklubben?

Vi siktar liksom inte direkt på att nå ett visst besökarantal, vi satsar på att göra Sveriges, vad vi tycker, bästa festival. Fast så klart planerar vi organisationen för att kunna ta emot upp till 12 000 personer i år, sen får vi se hur många som kommer :)

När får vi se nästa bandsläpp, kan du dessutom ge en hint om vad som väntar?

Nästa bandsläpp planeras till någon gång i denna veckan, alla beror på när saker å ting blir klart men några hintar blir det inte tal om :) Ni får hålla till tåls.

Vad är det för musik som gäller på ert kontor?

På kontoret där jag sitter, artist - och scenproduktion lyssnas det just nu på Them Crooked Vultures och Satan takes a Holiday. Fast det är väldigt beroende på humör och väder, allt från Thåström till Meshuggah.
Festivalgeneralens kontor bredvid ljudar mest Elvis och annat gammalt :D

Hur kan man börja peppandet inför Siesta redan nu?

Känns svårt att peppa Siesta! med en halvmeter snö utanför men jag brukar kolla gamla bilder, göra spotifylistor mm.
Men man kan också besöka våra Siesta! kickoffer, 19:e Mars på Babel i Malmö och den 20:e på Huset i Köpenhamn.

Varför ska man besöka er i sommar?

Man ska besöka oss om man är sugen på en festival mitt i stan men som ända inte är en stadsfestival. En intim, mysig tillställning för en billig peng med gött häng (åh jag kan rimma).

Jag tackar Jenny och Siesta! och hoppas de drar igång festivalsommaren rejält!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar