tisdag 16 februari 2010

Intervju med Rockweekend!

Av hårdrockfans, för hårdrocksfans!
Norrlands nya rockpärla rustar för festivalsommaren, genom att boka storheter och blanda det med morgondagens hårdrocksstjärnor. Martinus från Rockweekend svarar på frågor!

Twisted Sister, Deep Purple, Sepultura och Saxon är klara bland annat. Det är ca 150 dagar kvar, vart ska det här sluta ?

Ja det har ju onekligen börjat bra, redan nu när vi släppt 1/3 av banden har vi starkare dragplåster än något av de tidigare åren, men med ca. 40 band kvar att presentera kan vi lova att det dyker ännu fler godbitar för alla som gillar hårdrock!Målet är att göra den största och bästa festivalen hittills!

Det verkar se ljust ut på bokningsfronten, kan du ge oss en hint om nästa bokning?

I dagsläget har vi ett tjugotal bokningsförfrågningar ute med allt ifrån dödsmetal, melodisk rock och hederlig heavy metal. Vi försöker mixa stora kända namn med lite mer udda bokningar som inte spelar så ofta i Sverige, samt lite mer oetablerade artister så att vår publik får chansen att upptäcka nya bra och hårda band. Rockweekend görs av hårdrocksfans för hårdrocksfans!

Ni växer så det bara knakar, är det i år som ni spränger 10 000 besökarvallen? Hur många sålda biljetter satsar ni på?

Med den starkaste lineupen hittills samt att fler och fler börjar få upp ögonen för oss så räknar vi med att växa rejält i år.Vi hade redan i slutet av januari sålt lika mycket biljetter som vi gjorde fram till mitten av mars 2009 så visst märks det att intresset har ökat! Som du säger så räknar vi med runt 10 000 besökare i sommar.

Vad kan vi förvänta oss av Rockweekend i sommar? Några nyheter och förändringar från föregående år?

Den största förändringen är att vi flyttat festivalen från Kilafors som blev för litet, till Moheds flygfält i Söderhamn. Det nya området är optimalt då det finns plats att växa på, hangarer och servicebyggnader, badstrand, bra komunikationer med bussar som stannar utanför entrén och 10 km till E4:an vilket gör det lätt att ta sig hit. Om det är dåligt väder så slipper vi dessutom lera då det under gräset är sandmo och det finns asfalterade vägar på hela området.

Arvikafestivalen snackar om drömbokningar, har ni också det, om JA, vilka ?

Vi drömmer inte, vi bara bokar ;)Skämt och sido... Självklart skulle vi vilja se någon av de riktigt stora(AC/DC, Maiden, Metallica, KISS) på flygfältet om några år, men för oss är själva stämningen på festivalen och campingen lika viktigt som banden, något som de flesta av våra gäster håller med om!

Konkurrensen är benhård, och samma helg som er festival går av stapeln finns nykomlingen Getaway på i princip samma ort, hur ser ni på det?

Det är tråkigt för våra besökare som kanske hade önskat åka till Gävle också, mycket märkligt att de lägger en festival de datumen trots att vi gått ut med att Rockweekend skulle bli av samma helg som 2009, 8-10/7...

Vilken musik är det som gäller på ert kontor?

Just nu lyssnar vi mycket på alla hundratals band som anmält sig till vår bandtävling "Rockfighten" - otroligt vad mycket bra band det finns runt om i Sverige, det känns som att tillväxten inom Svensk hårdrock är tryggad!

Varför ska man besöka er i sommar?

Om man gillar att lyssna på hårdrock, träffa nya sköna hårdrockare och festa med tusentals andra hårdrockare på norra Sveriges största hårdrocksfestival, så är det "Camping out loud" på Rockweekend som gäller!

Jag tackar Martinus från Rockweekend och önskar dem lycka till med årets festival!

3 kommentarer: